Belangrijke ontwikkelingen

Nova Casting Giettechniek is intensief bezig geweest met het ontwikkelen van nieuwe wegen voor het gieten van de zilverlegeringen.

Het hoofddoel was het bereiken van een gietstuk zonder, of vrijwel zonder oxidehuid, met gebruikmaking van een "standaard" 0.925 zilverlegering.

De materiaalstructuur moest daarbij bovendien zodanig zijn dat snel een fraai gepolijst oppervlak verkregen kon worden.

De oxidehuid, die tijdens de afwerking ervaren wordt als een diepliggende donkere laag, veroorzaakt steeds een behoorlijke hoeveelheid extra werk en mogelijk nog restvlekken die te diep liggen om weg te halen.

Wij zijn er nu in geslaagd de "standaard" Ag 0.925 legering zonder oxidehuid te gieten. In een enkel geval kan, afhankelijk van de vormgeving, een hele lichte huid ontstaan die echter met de normale verzuivering door licht schuren al verdwenen is.

De gegoten delen laten zich zeer snel polijsten tot een mooie diepe glans.

Tijdens solderen en gloeien kan de legering normaal afgedekt worden om oxidatie te voorkomen. Dat gaat naar onze ervaring erg goed met bijvoorbeeld Flussmittel H van Degussa ( speciaal voor zilverlegeringen ) dat een mooie film over het oppervlak vormt.

 

Neoplata

Ontwikkelingen ook voor wat betreft de al geruime tijd door ons geleverde NEOPLATA zilverlegering.

Zoals u ( wellicht )weet is onze NEOPLATA legering een "speciale" 0.925 zilverlegering die ook tijdens de bewerking zoals solderen en gloeien niet oxideert.

Dit kan een voordeel zijn bij gietstukken die na het verzuiveren nog door solderen samengevoegd moeten worden.

Het zwart worden (aanlopen) in de etalage wordt bij deze legering iets vertraagd.

De resultaten met deze NEOPLATA legering zijn door de nieuwe manier van gieten van de zilverlegeringen ook zeer sterk verbeterd. De problemen die in de beginperiode tijdens de bewerking nogal eens de kop opstaken zijn hiermee opgelost.

Alle zilverlegeringen kunnen, indien nodig, thermisch nog enigszins gehard worden.

Normaal gesproken worden de gegoten delen door Nova Casting Giettechniek al in behoorlijke mate gehard afgeleverd.

Wij zijn ervan overtuigd dat wij met de nieuwe ontwikkelingen een sterk leverprogramma voor de zilverlegeringen gekregen hebben waarmee wij een uitstekend product kunnen leveren .

 

Nova Casting Giettechniek
Postbus 719
6710 BS Ede
Telefoon: 0318-642400
Fax: 0318-642783
Email: info@novacasting.nl

Algemene voorwaarden